Sabtu, Julai 16, 2011

Tirisnya benteng Inggeris...

Tirisnya benteng Inggeris. Ya, itulah dia pemain-pemain Harimau Malaya yang berjaya men-dongeng-kan bahawa kelab terkemuka Inggeris, Liverpool tidak mampu dibolosi pemain-pemain negara. Walaupun kita tewas tanpa gol dengan "meriam" Arsenal, namun anak-anak Bnei Jawi ini bangkit dengan penuh garang! Kemudian kita lihat pula bagaimana pemain-pemain handalan kita lolos gawang pasukan Chelsea.Siapa bilang Inggeris penjajah Tanah Melayu? British hanya mengawal hal-ehwal pentadbiran Tanah Melayu. Apapun projek mesti mendapat perkenan sultan. Jadi siapa kata Inggeris serba hebat?

Kita tidak perlu rasa rendah diri dengan bangsa Eropah walaupun anatomi kita memang rendah. Namun, kita hebat dengan bangsa Eropah kerana kesemua mereka sudah kita halau dari "tanah yang diwariskan" Allah ini. Tetapi masih tinggal, tidak banyak, puak-puak kafir lahanat mongoloid yang cuba merosakkan sistem adat kita turun-temurun sejak bertapaknya kerajaan waris Iskandar Zulkarnain yang muslim itu.

Malangnya, mereka dilindungi oleh golongan yang berkopiah runcing dengan lilitan kain serban bewarna hijau. Dengan pakaian serba kuning pula, mereka mempermainkan warna diRaja untuk menuntut benda-benda yang mereka kepingin sangat sebab haloba. Kerna mereka tidak puas hati melihat anak-anak Melayu makin garang didalam profesion masing-masing. Mereka juga sakit hati melihat orang-orang Melayu mula kehadapan di dalam perniagaan. Bagi mereka, dengan "warna kuning" orang-orang Melayu disusahkan lantas dimundurkan sepertimana mula-mula merdeka dahulu.

Mereka tidak suka dengan permainan politik kita yang licik. Justeru dengan kelicikan itu, masyarakat Melayu sudah bergerak pantas memartabatkan bangsa dan agama. Mereka suka kita berpecah soal "siapa masuk syurga" melalui jalan politik. Atau siapa munafik diantara keduanya.

Ada seorang wakil Dajjal yang bermata satu setelah terkena penumbuk sulung Ketua Polis Negara dulu dan juga mewakili sebuah parti politik ber-bendera tanda mata satu juga sedang giat memukau orang-orang berjiwa kosong untuk menjatuhkan sistem adat orang-orang Melayu. Mereka bantah perkara "ketuanan Melayu". Namun mereka lupa dengan ketuanan Melayulah mereka hidup selesa hari ini. Kalaupun mereka hidup merempat itu salah diri sendiri sebab segan pemalaih.

Mereka juga lupa bahawa konsep ketuanan Melayu sudah lama diiktiraf orang-orang asli. Apabila waris Iskandar Zulkarnain marwat vanua (membuat benua) disini, orang-orang asli tidak pernah disisih lebih-lebih lagi dihapuskan. Oleh kerana itu juga, orang-orang Melayu mengatakan inilah dia "tanah tumpahnya darahku".

Tetapi orang-orang berkopiah runcing ini tak ambil kisah soal sejarah. Mereka juga mungkin tidak tahu bahawa raja-raja Melayulah yang membela ahlul-bait, ulama-ulama Arab, Parsi dan India. Ulama-ulama ini tidak pernah mengharamkan sistem adat kita.

Pun begitu, orang-orang berkopiah ini kuat berhujah dengan fakta-fakta yang tidak tertolak oleh siapa-siapa yang mendengarnya.

Senang kata, mereka memang tak tahu sultan-sultan kita waris Iskandar Zulkarnain yang tertulis di dalam surah al-Kahfi itu. Mereka juga tidak tahu apakah doa yang dibacakan Raja Iskandar kepada Allah dahulukala.

Jadi, Pendita minta kamu jangan jadi hero tak tentu pasai.

Berjuang untuk agama Allah niat yang baik. Menjatuhkan sistem adat adalah menjatuhkan Islam di bumi ini!

Sekian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Korban Bahasa Melayu: Kejuruteraan juga serupa....

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Puasa! Sekarang dalam-dalam sibuk berhari raya walaupun sudah masuk kerja, isu besar melanda negara. I...