Sabtu, Februari 04, 2012

1-9-2012 Pilihanraya ke-13..?

Pendita berkira-kira bahawa Pilihanraya ke-13 jatuh pada 1 haribulan September 2012.
Apa logik Pendita?
Oleh kerana pada 31-8-2012 adalah hari cuti umum. Maka tarikh yang paling sesuai untuk mengadakan pilihanraya adalah pada 1-9-2012. Kerana tarikh tersebut jatuh pada hari Sabtu. Dengan bilangan hari cuti yang panjang, para pengundi boleh mengundi dengan selesa. Lagipun, ia berlaku dua minggu selepas Hari Raya Puasa.
Disebabkan isu gaji SBPA dengan CUEPACS selesai pada April, maka tempoh bertenang bagi isu gaji mengambil masa sekurang-kurangnya sebulan. Kerajaan boleh mengumumkan tarikh pilihanraya jatuh pada bulan Jun, tarikh yang sesuai adalah pada 16-6-2012. Jika bulan Julai pula, Pendita kurang yakin pilihanraya akan diadakan pada Ramadan. Jika kedua-duanya tidak jadi, pilihan terakhir adalah pada tarikh 1-9-2012 (Sabtu) adalah munasabah. Ini mengikut trend dan suasana semasa.
Malaya merdeka pada 31-8-1957. Sehingga setakat 31-8-2012, negara Malaysia berumur 55 tahun. Diambil hasil tambah usianya =10. Jadi negara kita telah melalui 10 masa. Atau tempoh 5.5 dekad. Dengan kata lain, Malaysia sudah menjadi negara tua. Sebab itulah ia dilanda pelbagai masalah. Telah tiba waktunya negara ini melalui fasa perubahan. Persoalannya, perubahan yang bagaimana?
Pendita mendapat tahu bahawa beberapa jemaah kategori "underground" telah menerima isyarat siap-siaga bagi tahun 2012. Pendita pula tidak tahu apakah maklumat di dalam isyarat tersebut. Mereka cukup berhati-hati dengan hal maklumat ini, hanya anggota sahaja yang diberi pengetahuan. Oleh kerana Pendita tidak berjemaah, maka tidaklah diketahui apakah ia.
Di Sarawak baru-baru ini gempar perihal suara dari langit. MOSTI pula mengatakan ia berpunca dari sebuah kilang sawit yang berdekatan. Manakan ada saintis tempatan yang berani mengatakan suara dari langit itu memang disebut didalam hadis-hadis kerana takut ditertawakan komuniti saintis. Bukan sahaja di Sarawak malah di merata dunia telah terdengar suara ini. Penjelasan sains sekular tidak akan dapat merungkai isu ini sepertimana isu UFO.
Kini, Bank Negara negara-negara di seluruh dunia membuat tempahan yang mendadak terhadap emas. Mereka sedar ekonomi dunia sudah mulai meruntuh. Dan diketahui bahawa salah satu punca Barat membunuh Gaddafi adalah kerana beliau mahu melaksana urusan jual-beli dengan emas.
Komuniti di seluruh dunia termasuk di Holywood memerhatikan 2012 dengan penuh minat dan hati-hati. Hanya tamadun di Amerika Selatan yang mengatakan 2012 adalah tahun perubahan. Tiada sumber lain dengan tepat mengatakan 2012 adalah tahun revolusi dunia.
Pasti, sebuah perubahan besar akan berlaku di Malaysia kerana Pilihanraya ke-13 adalah pada 2012! Ini fakta tepat. Tiada siapa berani mengatakan sebaliknya.
Pun begitu, apakah perubahan ini berkisar pada perubahan tampuk pemerintahan? Ya, betul. Tetapi pemerintahan ini bukanlah calang-calang. Ia adalah pemerintahan "berserban biru".
Nostradamus Century 1, Quatrain 50:
From the aquatic triplicity he will be born, One who will make Thursday his Holy Day; His fame, praise, rule, and power will grow, On land and sea a tempest to the East.
atau
From the three water signs will be born a man, who will celebrate Thursday as his holiday. His renown, praise, rule and power will grow on land and sea, bringing trouble to the East.
Terjemahan:
Di sebuah tempat yang dikelilingi 3 lautan, akan muncal seorang lelaki yang menjadikan hari Khamis sebagai hari keagamaan. Masyhurnya beliau sehingga berkuasa di lautan dan di daratan serta mengkucar-kacirkan Timur.
(1. Malaysia dikelilingi oleh 3 lautan. Sila rujuk geogafi),(2. Berkumpul dan membaca Yasin di surau, masjid pada malam Jumaat adalah amalan di semenanjung Tanah Melayu)
Jika menurut perkiraan dan anggaran daripada sebuah hadis: 3-6-2012 (Jumaat) bakal terdengar suara dengkuran dari langit, 31-8-2012 (Jumaat) bakal terdengar suara dodoian dari langit.
Dengkuran maksud tidur nyenyak. Dodoian maksud dimanjakan tidur tapi separuh sedar.
Jika yang demikian, pada 1-9-2012 pengundi takut untuk keluar mengundi manakala mereka yang beriman akan keluar memilih pemimpin yang soleh. Atau negara diambil alih Baginda Agong dengan restu majlis Raja-Raja Melayu. Lagipun, parlimen telah dibubarkan.
Akan muncul Kuasa ke-3. Kuasa in mendapat amanah daripada mimpi berjumpa Rasulullah. Mereka dilantik sebagai pemerintah negara yang baharu. Ketika itu, Barat-Dajjal melenting dan melancarkan perang ke atas Malaysia atas alasan pilihanraya tidak telus. Maka berlakulah kucar-kacir. Kali ini tiada lagi perjuangan bangsa tetapi perjuangan menjunjung al-Quran dan Sunnah 100%.
Panji-panji hitam dikibarkan dan semboyan dibunyikan. Segala pemuda-pemuda yang "berhati seperti besi" secara automatik menjawab semboyan itu. Pemuda-pemuda ini tidak pernah merancang untuk menjadi pejuang kerana mereka hanyalah pemuda biasa bukan dari lulusan pondok-pondok dan bukan pula fanatik parti politik. Cuma hati mereka murni, sentiasa bertaut dengan Allah. Pemuda-pemuda ini bukan pula miskin kerana mereka mempunyai simpanan wang malah berilmu. Mereka seperti pemuda-pemuda al-Kahfi yang membawa bersama sedikit wang emas dan perak ketika berselindung di dalam gua.
Selama 2.5 bulan semboyan ini disahut-sahut pula oleh pemuda-pemuda dari negara-negara lain dan akhirnya pada 15-11-2012 (Khamis, 1 Muharram 1434) mereka berkumpul di Makkah untuk "menangkap" seorang lelaki biasa yang berselindung di sekitar kaabah. Lelaki tersebut keturunan nabi dengan potongan badan dan kelakuan "sebijik" macam Nabi Muhammad SAW. Beliau adalah al-Mahdi. Suara dari langit akan mengesahkan beliau. Maka berlakulah peristiwa baiat.
Muhammad bin Basyarr telah menghabarkan kepada kami, beliau telah berkata: Muhammad bin Jaa`far telah menghabarkan kepada kami dengan katanya : telah mengkhabarkan kepada kami Syu`bah daripada Ishak dengan katanya ; aku telah mendengar Al-Barra` bin A`zib mengatakan :” Rasulullah S.A.W adalah seorang lelaki yang berperawakan sederhana; bahunya bidang, rambutnya lebat hingga sampai kedua belah cupingnya. Baginda S.A.W memakai pakaian merah, tiada seorang pun yang pernah aku lihat lebih tampan daripadanya”. (HR Bukhari, Muslim)
Mahmud bin Ghailan telah mengkhabarkan kepada kami, beliau telah berkata : Wake` telah mengkhabarkan kepada kami dengan katanya: Sufian telah mengkhabarkan kepada kami daripada Abi Ishak, daripada Al-Barra` bin A`zib telah berkata : “ Aku tidak pernah lihat orang yang berambut panjang terurus rapi, dengan mengenakan pakaian merah, yang lebih tampan daripada Rasulullah S.A.W . Rambut Baginda S.A.W mencapai kedua bahunya. Kedua bahunya bidang. Baginda S.A.W tidak terlalu rendah dan tidak pula terlalu tinggi”.
Muhammad bin Ismail telah mengkhabarkan kepada kami, beliau telah berkata : Abu Naim telah mengkhabarkan kepada kami, beliau telah berkata : Al-Mas`udi , daripada Othman bin Muslim bin Hurmuza, dariapda Nafe` bin Jubair bin Mut`im, daripada A`li bin Abi Talib telah berkata : “ Nabi S.A.W tidak terlalu tinggi dan tidak pula terlalu rendah. Telapak dan kakinya tebal. Kepalanya besar,begitu juga tulang sendinya. Dari dada hingga ke pusat Baginda S.A.W terdapat barisan bulu-bulu yang nipis. Apabila Baginda berjalan, Baginda S.A.W berjalan tegap seakan-akan sedang turun ke tempat yang rendah. Aku tidak pernah melihat orang seperti Baginda S.A.W, baik sebelum mahupun sesudahnya”. (HR Bukhari)
Berbalik semula kepada ramalan tarikh Pilihanraya ke-13. Kita tahu 31-8-1957 dulunya jatuh pada hari Jumaat. Manakala 1-9-2012 jatuh pada hari Sabtu. Ia genap 55 tahun usia Malaysia. Ia telah melalui 10 masa. Jika benar demikian, diolah tarikh kemerdekaan, (3+1+8)-(1+9)-(5+7)=12-10-12. Tarikh 12-10-12 (Jumaat) mungkin akan berlaku suatu peristiwa besar juga kerana sebulan selepas itu ditabalnya al-Mahdi.
Jika telahan Pendita menjadi maka mungkin itulah sebabnya beberapa jemaah underground yang disebut tadi seolah-olah bersiap-siaga. Mengapa bank-bank dunia mulai mengumpul jongkong emas juga terjawab. Situasi di negara-negara Arab yang kucar-kacir seolah-olah memberi petunjuk. Tarikh-tarikh yang disebut tadi pula saling berkaitan dan mempunyai jujukan yang unik.
Kedudukan geografi Malaysia serta gelaran "Semenanjung Emas" pada Tanah Melayu dengan majoriti penduduk Islam; Melayu sebuah bangsa misteri tidak diketahui asal-usulnya secara tepat; bangsa yang fanatik dengan agamanya malah pandai bermain senjata; usaha tanpa henti untuk memurtadkan bangsa ini; seolah-olah mereka didalam perancangan Allah.
Apakah pada 1-9-2012 semua ini bakal terjawab?
Sekian.

2 ulasan:

  1. http://blogpolitikus.blogspot.com/2012/05/parlimen-bubar-14-mei-dan-pru-dijangka.html

    Hmmmmmmmm

    BalasPadam
  2. Ya, Pendita ada mendengar bahawa parlimen akan dibubar besok. Dan pilihanraya akan berlaku pada cuti sekolah bulan Jun. Pendita melihat petugas parti politik mula memasang bendera masing-masing. Kita tunggu pengumumannya.

    BalasPadam

Korban Bahasa Melayu: Kejuruteraan juga serupa....

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Puasa! Sekarang dalam-dalam sibuk berhari raya walaupun sudah masuk kerja, isu besar melanda negara. I...